Івано-Франківськ

Українська ІТ-Армія атакувала найбільший інтернет-портал у Росії Mail.ru

Усі користувачі, які перебувають поза територією РФ, та частина внутрішніх користувачів втратили доступ до своїх акаунтів.

Українська ІТ-Армія атакувала найбільший інтернет-портал у Росії Mail.ru

Українська ІТ-Армія здійснила атаку на найбільший інтернет-портал Росії Mail.ru, внаслідок чого безоплатний сервіс електронної пошти на ньому зупинено. Про це повідомили у Мінцифри, пише ПІК.

“Кажемо “Па-па” Mаil.гu. ІТ-Армія атакувала найбільший інтернет-портал у Росії. Безоплатний сервіс електронної пошти зупинився завдяки атакам нашого кібервійська”, – йдеться у повідомленні.

Доступ до імейла – це не тільки пошта, а й можливість відновлення паролів, проходження двофакторної верифікації, доступ до девайсів.

До слова, урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події CERT-UA, яка діє при Держспецзв’язку, за минулий рік опрацювала 2 543 кіберінциденти. Це на 15,9% більше, ніж за 2022 рік, коли Україна зазнала величезної кількості атак у зв’язку з повномасштабною агресією РФ.

Найбільше зловмисники атакують уряд та урядові організації, місцеві органи влади та сектор безпеки і оборони, комерційні організації, енергетичний сектор, телекомунікації та багато інших установ.

Найпоширенішими типами інцидентів є розповсюдження шкідливого програмного забезпечення, фішинг, шкідливе підключення, компрометація облікового запису та компрометація системи. Метою зловмисників є розвідувальні операції, довготривале шпигунство, знищення даних та інформаційних систем. Кількість ворожих атак продовжує збільшуватися.

Читайте також у ПІК: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено