Івано-Франківськ

“Життя наче втратило зміст”: матір загиблого воїна Андрія Бойка (ФОТО)

Наша пам’ять і вдячність можуть зігріти зранену і зболену душу кожної матері загиблого Героя.

ef8ba892941bf6b7

Понад місяць тому, шостого квітня, минув рік від загибелі франківця Андрія Бойка, 27-річного молодшого сержанта 102-ої окремої бригади територіальної оборони імені полковника Дмитра Вітовського. З його мамою пані Іриною ми зустрілися на благодійному заході напередодні Дня матері. Вічна скорбота затьмарила все: здається, нічого світлого в житті не зосталося.

«При народженні сина мені порадили зберегти його пуповину — як оберіг та захист. На жаль, не спрацювало, — каже пані Ірина. — Як і наші молитви за Андрійка… Мабуть, ніколи не одягну вже іншого одягу, ніж цей темний. Життя наче втратило зміст».

photo 2024 05 12 20 03 29

Ми знаємося за спільною роботою в дорожній галузі: Мирослав та Ірина Бойки — висококваліфіковані спеціалісти, інженери-проектувальники Івано-Франківського відділу комплексного проектування ДП Українського державного інституту з проектування об’єктів дорожнього господарства «УкрДІПРОДОР». Шановані в колективі люди, тож кожен із болем сприйняв важку втрату в колег…

photo 2024 05 12 20 03 29 2

Мабуть, усі таланти в батьків перейняв і син Андрій. Та й примножив чимало. Закінчив Івано-Франківський фізико-технічний ліцей та Національний технічний університет нафти і газу.

340136100 1511692002693338 4326109983192139199 n scaled

Навчався на аспірантурі в Університеті імені Короля Данила. Знаю юнака за його роботою в ТРК «Вежа», де займався зйомкою та монтажем телесюжетів, мав авторські телепрограми та YouTube проєкти. Був головним оператором.

«Андрій не зупинився на досягнутому і став співзасновником компанії Lampa group, відомої ще як YANG.agency», — читаю в офіційній інформації в Книзі пам’яті remember.wiki. —Колеги відзначають його креативність та працьовитість. Так само відгукуються і замовники, адже фірма здійснювала SMM-супровід різних підприємств та брендів. Активний у громадському житті. Випускник «Школи лідерів», учасник «Народного Руху України» та очільник «Молодого руху» в Івано-Франківську. Належав до молодіжної групи «Голоси Слова» при УГКЦ. Захоплювався історією. Вів та пропагував тверезий спосіб життя. З початком повномасштабного російського вторгнення, незважаючи на те, що здобував ще освіту і міг уникнути мобілізації, зголосився до оборони України».

На благодійному заході були десятки матерів, які так само втратили своїх синів на цій проклятій війні. На жаль, їх число щодня зростає.

651b9a1445105c67 scaled

Маємо віддати шану всім матерям загиблих Героїв, щоразу дякувати за їхню жертовність, за синів і дочок, що віддали життя для захисту України. Наша пам’ять і вдячність — це те, що може зігріти їхню зранену і зболену душу.

«Рідна українська мати, рідна Мати-Україна, ми низько схиляємо голови перед ними, бо це найрідніше, що є в житті кожної людини, рідна земля і мати — це святе і єдине. Хай Пресвята Богородиця тримає нас у своїх молитвах! Слава Героям! Слава українським матерям! Все буде Україна!», — наголосила ведуча вечора Христина Христина Кобильчук. І з цим важко не погодитися.

Людмила Стражник. Фото надано автором

photo 2024 05 12 20 08 20 scaled

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено