Івано-Франківськ

В пам’ять про полеглого на війні франківця Андрія Бойка випустили мініфільм (ВІДЕО)

Триває збір підписів петиції про присвоєння почесного звання "Герой України" (посмертно) військовослужбовцю.

FB IMG 1685084325307 scaled

В пам’ять про полеглого на війні бійця з Івано-Франківська Андрія Бойка, на позивний “Аташе”, створили міні-фільм на основі тексту роздумів, допису у фейсбук Андрія, повідомляє ПІК.

Андрій колишній головний оператор ТРК “Вежа”, саме колеги з каналу і створили фільм.

Аташе пішов воювати з перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну, не дивлячися на те, що міг уникнути мобілізації, адже ще здобував освіту.  Брав участь у боях в Запорізькій області, як молодший сержант 78-го окремого батальйону 102-ої окремої бригади Територіальної оборони імені полковника Дмитра Вітовського. Мав посаду командира 3 відділення.

Отримував контузію, проходив лікування та після знову повернувся на фронт. Загинув з побратимом 6 квітня близько 15:30 год під час виконання бойового завдання внаслідок ворожого обстрілу поблизу м. Гуляйполе Запорізької області.

Зараз триває збір підписів до петиції про присвоєння бійцю звання Героя України (посмертно).

Довідково:

Андрій Бойко “Аташе” – онук вояка першої української дивізії «Галичина».

Спершу навчався у міській школі № 7, а згодом з 2011 по 2014 р. в Івано-Франківському фізико-технічному ліцеї. Улюбленим предметом була Історія України. Вищу освіту здобув у Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу. Далі навчався на аспірантурі в університеті ім. Короля Данила.

З 2017 р. працював оператором в ТРК «Вежа». Невдовзі став головним оператором. В 2018 р. спільно з командою однодумців заснував компанію “Lampa group”, яку згодом було перейменовано в «YANG.agency». Компанія під керівництвом Андрія створювала відео контент, зокрема соціальні та рекламні ролики, телепрограми, а також здійснювала SMM супровід різних підприємств та брендів. Активний в громадському житті. Вів та пропагував тверезий спосіб життя.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено