Івано-Франківськ

Від 36 до 91 року: вік лідерів країн та монархів (СТАТИСТИКА)

Лідери держав молодше 55-ти скоріше виняток, ніж правило. 

Від 36 до 91 року: вік лідерів країн та монархів (СТАТИСТИКА)

Наймолодші та найстарші президенти та королі: лідерам світових країн від 36 до 91 року. Наймолодші лідери у Буркіна-Фасо та Еквадорі: президенту Ібрагіму Траоре та Даніелю Нобоа по 36 років. Президенту Чорногорії Якову Мілатовичу 37 років, а президенту Чилі Габріелю Борічу – 38 років. Про це пише ПІК з посиланням на Слово і Діло.

У другій віковій групі – від 40 до 45 років – лідери таких країн: лідер КНДР Кім Чен Ин – 40 років, президент Чада Махамат Ідріс Дебі Ітно – 40 років, президент Сальвадору Найіб Букеле – 42 роки, президент Туркменістану Бердимухамедов Сердар Гурбангулійович – 42 роки, президент Гаяни Ірфаан Алі – 43 роки, лідер Гвінеї Мамаді Думбуя – 43 роки, емір Катара Тамім ібн Хамад Аль Тані – 43 роки, лідер Малі Ассімі Гоїта – 43 роки, король Бутану Джігме Кхесар Намг’ял Вангчук – 44 роки.

“Президенту України Володимиру Зеленському у січні виповнилося 46 років. Тож він тепер у віковій групі від 45 до 50 років разом із лідерами Габону, Лівії, Мадагаскару, Мальдів, Парагваю, Угорщини та Франції. Найбільшою кількістю країн управляють президенти та монархи віком від 60 до 65 років – 40. Друга найпопулярніша вікова група – від 75 до 80 років, у такому віці перебувають лідери 34 країн”, – йдеться у повідомленні.

Найстаршим лідером держави є президент Камеруну Поль Бійя – йому виповнився 91 рік.

Королю Саудівської Аравії Салману ібн Абдул-Азіз Аль Сауду 88 років, а королю Норвегії Харальду V – 87 років.

І нагадаємо, скільки років деяким диктаторам: президент рф володимир путін – 71 рік, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко – 69 років, президент Ірану Ібрахім Раїсі – 63 роки, президент Сирії Башар Асад – 58 років. Наймолодший диктатор – Кім Чен Ин.

Читайте також у ПІК: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено