Івано-Франківськ

Україна підписала безпекові угоди з Італією та Канадою: що це означає

Зокрема, документ передбачає виділення Канадою у 2024 році понад 3 млрд канадських доларів макрофінансової та оборонної допомоги Україні.

Україна підписала безпекові угоди з Італією та Канадою: що це означає

У суботу, 24 лютого Україна підписала угоди про гарантії безпеки з Італією і Канадою. Зеленський з Премʼєр-міністром Канади Джастіном Трюдо підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Канадою. Про це пише ПІК з посиланням на Укрінформ.

Президент подякував Прем’єру Канади за укладання угоди, в якій зафіксовано оборонну підтримку України на рік, принципову позицію щодо підтримки членства Української держави в НАТО, конкретні можливості співпраці у сферах оборонного виробництва, розвитку кібербезпеки, розмінування, захисту критичної інфраструктури. 

Водночас Зеленський поінформував, що провів перемовини з Прем‘єр-міністеркою Італії Джорджею Мелоні щодо спільної роботи на рівні G7.

“Наші зустрічі з главою уряду Італії Джорджею Мелоні завжди змістовні. Важливим результатом сьогоднішньої стало підписання двосторонньої безпекової угоди. Цей документ закладає міцну основу для тривалого безпекового партнерства між Україною та Італією”, – зазначив він.

1708787320 513 scaled

Раніше Україна уклала такі чотири угоди – із Великою Британією, Францією, Німеччиною і Данією.

Угода фіксує механізм 24-годинного екстреного реагування у разі повторної військової агресії проти України, а також передбачає допомогу Києву у зміцненні власних спроможностей для належного реагування на можливу ескалацію агресії з боку РФ.

Документ чинний протягом десяти років з дати його підписання й передбачає можливість перегляду партнерами у разі вступу України до НАТО до завершення строку його дії.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено