Івано-Франківськ

Генсек Єнс Столтенберг: НАТО не відправлятиме війська в Україну

Лунали повідомлення про те, що деякі західні країни можуть розглянути таку можливість індивідуально,

stoltenberg scaled

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс не планує відправляти війська в Україну пише ПІК з посиланням на “Європейську правду”.

Столтенберг заявив, що “союзники по НАТО надають безпрецедентну підтримку Україні”.

“Ми робимо це з 2014 року і посилили підтримку після повномасштабного вторгнення. Але немає ніяких планів щодо бойових військ НАТО на місці в Україні”, – сказав він.

Столтенберг додав, “що це агресивна війна Росії проти України, яка грубо порушує міжнародне право”.

“Згідно з міжнародним правом, Україна, звичайно, має право на самооборону, і ми маємо право підтримати її у відстоюванні цього права”, –зазначив  генсек.

НАТО як альянс надає Україні лише нелетальну допомогу і підтримку, таку як медикаменти, обмундирування і зимове спорядження. А ось члени Альянсу надсилають зброю і боєприпаси на двосторонній основі або групами.

Будь-яке рішення про введення військ від імені НАТО вимагатиме одностайної підтримки всіх країн-членів, натомість індивідуальні рішення окремих країн такої згоди не потребуватимуть.

Нагадаємо, напередодні поїздки до Парижа в понеділок прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що деякі країни зважують, чи варто укладати двосторонні угоди про відправку військ в Україну, щоб допомогти їй відбити російське вторгнення.

Президент Франції Емманюель Макрон після зустрічі в Парижі у понеділок допустив відправку західних військ до України у майбутньому, хоча наголосив, що наразі немає консенсусу серед союзників у цьому питанні.

Після заяви Макрона Чехія, Польща та Швеція заявили, що не розглядають ідею відправлення своїх військових в Україну.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено