Івано-Франківськ

Тариф на проїзд, військовий-дезертир, побиття школярки – ТОП-10 новин тижня за 6-12 травня (ФОТО)

А також ракетний удар по Франківщині та результати Євробачення.

Тариф на проїзд, військовий-дезертир, побиття школярки – ТОП-10 новин тижня за 6-12 травня (ФОТО)

ТОП-10 новин тижня, які трапилися за 06-12 травня 2024 року в Україні та на Прикарпатті в черговому огляді Прикарпатської інформаційної корпорації (ПІК). 

Атака на Прикарпаття

Зеленський подякував прикарпатським рятувальникам, які гасили пожежу після ракетного удару (ФОТО

Вранці, 8 травня ворог вкотре завдав ракетного удару по об’єкту критичної інфраструктури області. На щастя, ніхто не постраждав. Понад 100 рятувальників гасили пожежу, що виникла після атаки. Згодом президент Зеленський подякував прикарпатським вогнеборцям, зокрема Артуру Васютяку, Олегу Шастківу та Руслану Крикливому за роботу.

Загалом ППО знищили вранці по Україні 59 ворожих цілей: 39 ракет та 22 шехеди.

Щодо інших новин війни: за минулу добу, 11 травня збільшилася кількість бойових зіткнень на фронті – 155. Найбільше атак українські воїни відбили на Покровського напрямку – 32.  Також цього тижня обстановка на Харківщині суттєво загострилась. На даний час там тривають бої у прикордонних районах вздовж державного кордону з рф. За добу ЗСУ знищили ще 1260 окупантів. 

Військовий-дезертир

На Франківщині затримали військового-дезертира, який втік зі служби (ФОТО)

СБУ та ДБР затримали військового, який приїхав у відпустку на Франківщину й вихвалявся, що більше не повернеться на фронт. Чоловік проходив службу в одній з військових частин, яка наразі знаходиться на фронті, на півдні України.

Перебуваючи вдома, військовослужбовець почав повідомляти через месенджери, що не збирається повертатися на службу і навіть заспівав на відео одну з пісень про ухилянтів, які поширює ворожа пропаганда. Це відео він надіслав побратимам на фронт.

Подорожчає проїзд

У Франківську можуть збільшити вартість проїзду в комунальному транспорті

У Франківську в найближчі два місяці може здорожчати проїзд у комунальному транспорті з 10-15 гривень. Цю інформацію підтвердив мер міста Руслан Марцінків.

“Мова йде про те, що по картці “Галка” проїзд може бути по 10 гривень, по банківській картці — 13 гривень, за готівку — 15 гривень. У більшості міст України, на жаль, є підняття тарифів. Це не буде завтра, бо є певна процедура, але така потреба є, бо сьогоднішній тариф — 6, 8, 10 гривень — не відповідає часу, витратам”, — пояснив міський голова.

Також в місті змінили схему руху на вулицях Довженка та Дорошенка.

Результати Євробачення

Євробачення 2024: де і коли дивитися виступ Аlyona Аlyona і Jerry Heil

Євробачення 2024: цьогоріч на пісенному конкурсі, 11 травня перемогла Швейцарія. Представники країни Nemo з піснею The Code отримали 591 бал. Також вони набрали найбільше балів від національного журі. Для Швейцарії – це третя перемога на Євробаченні. 

Представниці України alyona alyona & Jerry Heil посіли 3 місце, набравши 453 бали: 146 від журі та 307 від глядачів. Цьогоріч журі не надто були щедрими на оцінки для українців. Заповітну 12 Україна отримала лише від Чехії та Молдови. 

Побиття школярки

У Франківську школяр накинувся з кулаками на однокласницю

У Франківську учень 9-го класу побив свою однокласницю. Хлопець накинувся на дівчинку з кулаками, інші діти знімали цю бійку на відео, проте ніхто не заступився за школярку.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження з фактом побиття учениці 9-го класу. Що спровокувало таку агресію школяра до дівчинки встановлюють. Мама 14-річної дівчинки написала заяву до поліції.

Небезпечна Тиса

441950629 773102281666870 7567630661281468781 n scaled

На Закарпатті, неподалік від кордону з Румунією, з річки Тиса дістали тіла трьох потопельників. Це жителі Івано-Франківщини та Сумщини, особу третього встановлюють. Загиблому з Прикарпаття було 28 років. 

Організатора “п’яних вечірок” звільнили з-під варти

f6f007d7138bbe9a scaled

Організатор “п’яних вечірок” Андрій Ярина вийшов з-під варти після внесення застави у 272 500 гривень. Водночас обвинувачуваного зобов’язали носити електронний засіб контролю, не виїжджати без дозволу суду із населеного пункту, в якому він проживає, не спілкуватися зі свідками та потерпілими, а також здати на зберігання закордонний паспорт.

День матері

 З нагоди Дня матері журналісти ПІК завітали у селище Богородчани, що на Івано-Франківщині, та запитали у містян, що для них означає День матері та чого б побажали матерям.

 

  • Попри різні новини, наша область і Україна продовжує втрачати у цій жорстокій війні захисників. Вічна пам’ять і слава усім, хто поліг у бою за Батьківщину з Прикарпаття цього тижня! Щирі співчуття рідним героїв!

Дякуємо, що читаєте ПІК!

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено