Івано-Франківськ

6 років не могла їсти: у Львові лікарні вилікували обпечений стравохід дівчинки з Тернополя

Медики замінили уражений орган дівчинки фрагментом її власної товстої кишки, повернувши їй здатність нормально харчуватися.

6 років не могла їсти: у Львові лікарні вилікували обпечений стравохід дівчинки з Тернополя

У Львові лікарі вилікували обпечений мийним засобом стравохід 8-річної Діани з Тернополя, яка шість років не могла їсти. Про це повідомляє міська рада, пише ПІК.

Коли дівчинці було одинадцять місяців, вона натрапила на пляшечку з рідиною для миття посуду та зробила кілька ковтків. Мама Діани одразу ж викликала швидку. У лікарні дитині промили шлунково-кишковий тракт та з’ясували, що рідина встигла обпекти слизову оболонку стравоходу малечі.

“Майже місяць дівчинці лікували наслідки опіку, і все, начебто, обійшлося. Однак згодом у Діани почалися проблеми: надмірне слиновиділення та труднощі з ковтанням їжі. Лікарі вирішили перевірити стан ураженого органу та провели ендоскопію. Однак, тоненька трубка ендоскопу не змогла увійти в стравохід дитини. А вже за кілька днів після невдалого обстеження Діана не могла ковтнути навіть воду”, – йдеться у повідомленні.

Роками Діана постійно приїжджала до лікарні на бужування. Це процедура, під час якої дитині під наркозом вводять спеціальний балончик, який під тиском розширює стравохід. Однак з часом процедура перестала бути ефективною. Її доводилось виконувати все частіше і частіше, а дитина могла їсти тільки рідке.

За порятунком мама дівчинки звернулася до львівських спеціалістів лікарні святого Миколая. Лікарі обстежили Діану, розглянули усі варіанти і запропонували родині єдиний можливий вихід – радикальну операцію.

Операція тривала 4,5 години. Зараз Діана одужує і потрохи починає вживати тверду їжу. Вже спробувала м’ясо і мріє незабаром скуштувати піцу.

Читайте також у ПІК:

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено