Івано-Франківськ

Найбільший в Україні: у Львові відкрили Центр протезування “Незламні” (ФОТО)

У планах — виготовлення 1 200 протезів на рік.

Найбільший в Україні: у Львові відкрили Центр протезування "Незламні" (ФОТО)

У Львові, за підтримки уряду Німеччини, відкрили найбільший в Україні центр протезування та ортезування UNBROKEN (Незламні). Про це пише ПІК з посиланням на Громадське. 

“Центр розміщується у будівлі площею 1000 м², що розрахована на 30 робочих місць. Тут розташовані центр виготовлення протезів, аудиторії для навчання та досліджень, кімнати для примірки та випробування протезів пацієнтами, а також внутрішній дворик для відпочинку”, – йдеться у повідомленні.

Членкиня правління GIZ Ukraine Інґрід-Ґабріела Хофен ділиться, що була вражена тим, «скільки людей в Україні зазнали тяжких поранень внаслідок російських ударів». За її словами, новий центр сприятиме полегшенню буденного життя постраждалих.

«Також триває підготовка спеціалістів, яких так не вистачає, — тих, що можуть виготовляти протези. За дорученням уряду Німеччини ми продовжимо працювати над тим, щоб забезпечити вкрай необхідну охорону здоров’я в Україні», —  сказала вона.

Також у Центрі займатимуться підготовкою спеціалістів для всієї України. Окрім того, це буде місце для проведення досліджень у протезуванні та розробці українських стартапів.

Ініціатива реалізується в рамках проекту «Спеціальна програма підтримки України / EU4ResilientRegions», здійснюється GIZ Ukraine та фінансується урядом Німеччини. Загальна вартість будівництва майстерні – 2,7 млн євро. 2,4 млн євро виділив уряд Німеччини.

ju3w4x 64df28eb9907faba9b963809ee4710d6 gjooj6 a2a3c2a8803710d8475e65ab30b17432

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено