Івано-Франківськ

10-річний хлопчик з Львівщини переміг на чемпіонаті світу зі швидких шахів (ФОТО)

Олексій Наконечний обіграв "нейтрального" росіянина.

10-річний хлопчик з Львівщини переміг на чемпіонаті світу зі швидких шахів (ФОТО)

10-річний Олексій Наконечний з Трускавця, що на Львівщині переміг на чемпіонаті світу зі швидких шахів U10 в Албанії, де обіграв, зокрема, “зіркового” шахіста з РФ. Про це пише ПІК з посиланням на УП. 

Хлопчик переміг російського чемпіона з Калмикії, який виступав на чемпіонаті під прапором ФІДЕ.

“У цьому турнірі нам довелося зіграти з ворожою країною, а там проживає хлопчина, якому пророкують світове чемпіонство і якого називають найбільшим талантом сучасності в шахах серед молодих. Я знав, що рано чи пізно ми з ним зустрінемося. Ми давно готувалися до цієї зустрічі: і психологічно, і технічно. Я до кінця вірив, що ми виграємо. І ми в нього виграли в чудовому стилі”, — каже батько українського чемпіона Ігор Наконечний.

Ігор Наконечний згадує, що їх із сином відмовляли від участі у чемпіонаті, але вони вирішили поборотися за перемогу:

“Ви ж розумієте, президент всесвітньої шахової федерації – росіянин Аркадій Дворкович. Вони всіма правдами-неправдами тягнуть їх на міжнародні змагання під “нейтральним” прапором… Багато хто казав: “Не їдьте, бо там будуть росіяни”. Я сказав, що ми і так забагато їм віддали, треба поїхати і в них це забрати. Якби не Олексій, хлопець з РФ був би першим, а так він другий”, — пригадує чоловік.

Олексій Наконечний зіграв з 11 суперниками: у семи партіях він переміг, а в чотирьох вийшла нічия. Перед останнім туром українського гравця на пів очка перегнав учасник з Шотландії. В Олексія було 8 очок, а у нього – 8,5. Але потім хлопчик з Шотландії програв росіянину Шогджиєву.

77da26da29e8e069832ae3ab03dc1d30

Після останнього туру і Олексій, і російський шахіст отримали 9 очок, але, за регламентом змагання, головним показником є гра на особистій зустрічі, під час якої переміг Олексій.

Хлопчик почав професійно займатися шахами у 2021 році, його талант помітив батько.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено