Івано-Франківськ

Пародонтологія в Івано-Франківську: здоров’я ясен для кожного

Щоб дізнатися подробиці, рекомендуємо своєчасно звернутися по допомогу, а не відкладати проблему у довгий ящик.

par1 scaled

Пародонтологія – це розділ стоматології, який займається діагностикою, лікуванням і профілактикою захворювань пародонту – тканин, що оточують і підтримують зуби: це ясна, щелепна кістка, емаль тощо. Правильна діагностика і лікування захворювань пародонту мають вирішальне значення для підтримання здоров’я порожнини рота і загального стану. Докладніше розглянемо чому.

Важливість пародонтології

Ця галузь стоматології потребує підвищеної уваги. Наприклад, захворювання пародонту, такі як гінгівіт (запалення ясен) і пародонтит, можуть призвести до втрати органу. Вони є факторами ризику і можуть сприяти розвитку інших серйозних проблем зі здоров’ям, таких як хвороби серця, діабет та інсульт.

Пародонтолог – це кваліфікований фахівець, який спеціалізується на діагностиці, лікуванні та профілактиці захворювань порожнини рота. Він має не тільки загальну стоматологічну освіту, а й практичну підготовку, яка дає змогу безпомилково поставити діагноз і призначити лікування. Терапія в кожному конкретному випадку залежить від типу і тяжкості захворювання, індивідуальних потреб пацієнта. Основна мета успішного лікування – визначення джерела інфекції, усунення причин захворювання, а також регенерація і підтримання здоров’я тканин пародонту.

27Способи лікування

Розглянемо докладніше, які методики використовує досвідчений парадонтолог:

  1. Професійне чищення зубів. Це перший крок у лікуванні багатьох захворювань парадонта. Процедура включає видалення бактеріального нальоту і зубного каменю з поверхні зубів і коренів. Глибоке чищення допомагає запобігти подальшому прилипанню бактеріального нальоту.
  2. Медикаментозне лікування. У деяких випадках стоматолог може порекомендувати використання антибіотиків, антибактеріальних ополіскувачів для рота та інших препаратів місцевої дії у формі гелю. Ці ліки призначаються для боротьби з бактеріальними інфекціями та полегшення процесу загоєння.
  3. Видалення відмерлих та інфікованих тканин із пародонтальної кишені. Воно показано у випадках, коли необхідно поліпшити зчеплення ясен із зубом і зменшити глибину пародонтальної кишені.
  4. Регенеративна хірургія. У разі прогресуючої втрати кісток і періодонтальних зв’язок можуть знадобитися додаткові процедури, наприклад, кісткова пластика. Вони допомагають відновити втрачені тканини і повернути здоров’я органу.
  5. Оклюзійна терапія. Виправлення прикусу може зменшити навантаження на ясна і пародонт, що зі свого боку полегшує процес лікування.
  6. Зубні імплантати. Імплантація – найбільш практичне рішення в разі екстракції зуба через запущене захворювання пародонту. Протези повністю відновлюють естетичний вигляд і функціональність втраченого органу.

У пародонтологічній практиці використовують як неінвазивні, так і хірургічні процедури. Вибір найбільш підходящої методики залежить від поставленого діагнозу, лікар враховує стан пацієнта, наявні протипоказання та деякі інші фактори. Щоб дізнатися подробиці, рекомендуємо своєчасно звернутися по допомогу, а не відкладати проблему у довгий ящик.

ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено