Івано-Франківськ

Будуть соковитими та смачними: як зробити добриво для помідорів, яке відлякує слимаків

Добриво допоможе не тільки підживити томати, але й відлякає слимаків.

491bf07b6613 scaled

Помідори стануть соковитішими, смачнішими і врожай вас потішить у разі використання правильних добрив, які ви можете легко приготувати, використовуючи тільки відходи з вашої кухні, пише ТСН.

Підживлення помідорів банановою шкіркою може допомогти підвищити рівень калію та фосфору в помідорах, але кавова гуща також є ключем до отримання більших та рясніших томатів.

Джим Компетті, експерт із садівництва, поділився з Еxpress.co.uk одним із найкращих способів підживлення томатів. Він рекомендує удобрювати їх використаною кавовою гущею, оскільки вона багата на азот, але також містить інші поживні речовини, які ви можете використовувати.

За його словами, кавова гуща сповнена життєво важливих поживних речовин, які необхідні рослинам томатів для того, щоб рости здоровими та продуктивними.

Як приготувати добрива з кавової гущі

Один із найкращих способів використовувати кавову гущу для підживлення помідорів — перетворити її на рідкий корм, і все, що вам потрібно робити, — це зберігати залишки кавової гущі кожного разу, коли ви заварюєте собі напій. Просто залийте використану гущу окропом і дайте настоятися.

Коли суміш охолоне, можна використовувати її для поливання рослин томатів, щоб забезпечити їм швидкий заряд поживних речовин. Ви навіть можете зробити те ж саме з недопитою кавою. Просто розбавте її рівними частинами води — і вона буде готова дати енергію вашим рослинам.

Ви також можете нанести невелику кількість кавової гущі навколо основи томату перед поливом, щоб підвищити рівень азоту.

Як часто підгодовувати томати кавовою гущею

Кожні три-чотири тижні посипайте кілька столових ложок біля основи кожної рослини томату. Це допомагає забезпечити рослини невеликим і постійним потоком поживних речовин щоразу, коли йде дощ або ви поливаєте рослини.

Ще одна перевага використання кавової гущі як добрива

Крім того, що ці кухонні залишки допоможуть підгодувати ваші томати і виростити більші плоди, кавова гуща також є природним способом не допустити потрапляння слимаків і равликів до вашого саду, тож ви можете заощадити гроші і відлякати шкідників за допомогою цього простого засобу.

Читайте також:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено