Івано-Франківськ

Тепловий купол: у Мексиці через сильну спеку померли 48 людей

Температурні рекорди в країні спостерігають з березня.

Тепловий купол: у Мексиці через сильну спеку померли 48 людей

У Мексиці через сильну спеку вже померли 48 людей. І за прогнозами температура повітря підвищуватиметься й надалі. Про це пише ПІК з посиланням на Букви.

“За даними метеорологів, Мексику накрило погодне явище “тепловий купол”, яке затримало гаряче повітря над півднем Мексики та північчю Центральної Америки, спричинивши температуру повітря +45 градусів у деяких регіонах. Влада Мексики повідомила, що у період з 12 по 21 травня через причини, викликані спекою, померло 22 людини. Загалом від 17 березня внаслідок спеки померло 48 людей,” – йдеться у повідомленні.

Для порівняння: у 2023 та 2023 роках у такий самий період часу від спеки померло дві та три особи відповідно. Окрім смертей, спека у Мексиці призвела до посухи, напруження електромереж та негативно вплинула на дику природу, включаючи загибель 130 мавп-ревунів через підозру на зневоднення.

“У деяких районах країн навіть почалися протести, оскільки запаси води скоротилися через кількість опадів нижче середнього. Національний автономний університет Мексики прогнозує ще вищі температури в найближчі 10-15 днів”, – додають у виданні.

У деяких частинах Центральної Америки та на півдні Сполучених Штатів, включаючи Техас і Флориду, також спостерігається сильна спека. Гватемала, Беліз, Сальвадор, Гондурас, Домініканська Республіка та Гаїті також страждають від надзвичайної спеки через те саме метеорологічне явище.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено