Івано-Франківськ

У видавництві Vivat назвали імена вбитих росією працівників 23 травня

Кремиль забрав життя 7 людей: п'яти жінок та двох чоловіків.

У видавництві Vivat назвали імена вбитих росією працівників 23 травня

Росія вдарила 23 травня по друкарні в Харкові у момент, коли там перебували працівники. У видавництві Vivat, що належить до холдингу “Фактор”, опублікували імена вбитих працівників, пише ПІК.

“Сьогодні (25 травня – 24 Канал) День працівників видавництв, поліграфії та книгорозповсюдження. Для Factor Group of companies (найбільшої видавничої групи компаній України) це завжди було велике радісне свято, але зараз в нашій поліграфічній родині горе”, – йдеться у повідомленні.

Власник групи компаній “Фактор” Сергій Політучий розповідав Суспільному, що ці люди пропрацювали на типографії 15 – 25 років.

“Для мене це особиста трагедія, тому що більшість цих працівників я знаю особисто. Коли приїжджаю сюди, я часто зустрічаю такі напівприховані погляди людей, які дивляться на мене як на когось, хто може сказати чарівні слова про щасливе майбутнє”, – розповів Сергій Політучий.

Також він розповідав “Радіо Свобода”, що друкарня не переїхала з декількох причин. Зокрема, цей процес дуже дорогий. Окрім того, навіть у випадку переїзду друкарні до більш безпечних регіонів України вони б зіткнулися з проблемою людей.

Нагадаємо, вранці 23 травня 2024 року окупанти вдарили трьома ракетами С-300 по Основ’янському районі Харкова. Вороги спричинили масштабну пожежу на території друкарні.

Вогонь спалахнув на 500 метрах квадратних у палітурному цеху, де й працювали люди. Щоб ідентифікувати п’ятьох загиблих, довелось здійснювати аналіз ДНК. росія атакувала друкарню Factor Druk, де друкуються книжки не тільки видавництва Vivat, а й майже всіх українських видавництв.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено