Івано-Франківськ

На Городенківщині 98-річна жінка отримала ID-картку й закордонний паспорт (ФОТО)

Житель села Чортовець оформили документи за один візит. Втім поки така послуга вже не доступна.

На Городенківщині 98-річна жінка отримала ID-картку й закордонний паспорт (ФОТО)

На Городенківщині 98-річна Марія Василівна із села Чортовець, попри поважний вік оформила новий український паспорт – ID-картку і паспорт громадянина України для виїзду за кордон. Про це повідомляє Міграційна служба Івано-Франківської області, пише ПІК.

“Жінка хотіла оформити новий паспорт, оскільки старий зберігся не так, щоб був придатним до подальшого використання. Найцікавіше у цій історії те, що вже у Городенківському відділі міграційної служби бабуся забажала ще й закордонний паспорт. Її не розчарували, бо це відбувалося якраз у крайній день дії експериментального проекту щодо одночасного оформлення паспортів за один візит”, – йдеться у повідомленні.

У вівторок, 28 травня бабуся вдруге побувала у відділі міграційної служби, щоби отримати готові документи. У міграційні службі зауважують, що не варто засмучуватися фактом завершення експериментального проєкту, який діяв 2 роки і передбачав оформлення людині двох паспортів одночасно:

“Опція одночасного оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого), обміну паспорта громадянина України та паспорта/паспортів громадянина України для виїзду за кордон, сподіваємося, найближчим часом отримає законодавче закріплення.  У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, за яким оформлення документів хочуть спростити на постійній основі”.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено