Івано-Франківськ

Прикарпатцям на замітку: що робити, коли людина знепритомніла 

Алгоритм дій при втраті свідомості, зокрема як надати допомогу - доволі простий.

Прикарпатцям на замітку: що робити, коли людина знепритомніла 

Коли ви стали свідком того, як людина знепритомніла, перш за все, не варто панікувати, а чітко розуміти свої подальші дії. Про це у коментарі ПІК розповів Володимир Яцків, інструктор з надання першої домедичної допомоги, викладач Івано-Франківського медичного коледжу.

“Як людина (потерпілий) на відстані звернуться до нього\неї. Це вербальний контакт, тобто голосно та чітко запитайте, чи потрібна допомога, тому що людина може бути в стані алко чи наркосп’яніння, тому ми повинні убезпечити себе. Якщо немає зворотної відповіді, перевірте чи людина дихає: поштовхайте, прислухайтесь чи є дихальні рухи за правилом: чую, бачу, відчуваю”, – зазначив він.

Після того, як ви зрозумієте, що є дихальні рухи й їх кількість становить більше двох-трьох за десять секунд, або ж навпаки менша кількість, ви можете зрозуміти жива людина чи ні. Окрім того, людина має лежати у горизонтальному положенні, не можна її піднімати…

“Якщо менше одного дихального руху, можна стверджувати, що людина немає ознак життя. Просимо про виклик “швидкої”, або робимо це самостійно й починаємо серцево-легеневу реанімацію”, – додав інструктор.

За його словами, допомога при втраті свідомості – є однією із видів надання першої домедичної допомоги. До неї також входить допомога при кровотечах, опіках, отруєннях, падінні з висоти, утопленні, укусах змій, павуків, переломи різного характеру

До слова, нещодавно у Франківську провели тренінг з надання першої домедичної допомоги працівникам підприємства.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено