Івано-Франківськ

У Львові прооперували 8-річну дівчинку, яка три роки страждала від нудоти та блювання (ФОТО)

У Дівчинки була вроджена аномалія що паралізувала роботу шлунково-кишкового тракту.

11 32ec607d scaled

Львівські хірурги прооперували дитину, яка впродовж трьох років страждала від нудоти та блювання.  У третьокласниці Василинки Приступи з Львівщини проблеми зі шлунком почалися ще в садочку. Дівчинка час від часу скаржилася на біль у животику та нудоту.

У 5 років, ці симптоми почастішали. Дитина, щонайменше, раз на тиждень блювала та почала відмовлятися від їжі. Мама Василинки забила на сполох і повела донечку на обстеження. Однак, ані аналізи, ані УЗД не вказали на причину такого самопочуття.

“Коли Василинка пішла до школи, батьки помітили, що їхня дівчинка відстає від однолітків у фізичному розвиткові. Впродовж навчання у першому класі – взагалі не підросла. Водночас болі в животі та блювота лише посилювались. І одного дня Василинка опинилася в лікарня зі зневодненням. Медики виявили, що у маленької пацієнтки аномально великий шлунок. Він розтягнувся настільки, що опустився аж до тазових кісток дитини. Аби знайти причину цієї аномалії та вилікувати дитину, мама повезла Василинку до Львова“, – йдеться у повідомленні.

Vasylynka 2 1 scaled

Медики ретельно обстежили дитину і нарешті встановили діагноз: хронічна часткова кишкова непрохідність. У випадку Василинки спожита нею їжа дуже погано проходила до кишківника, затримувалась у шлунку і розтягувала його. А зумовлювала таке порушення роботи шлунково-кишкового тракту вроджена анатомічна особливість.

“У Василинки її аорта та брижова артерія – а це дві такі судини в животі людини,  – від народження розташовані так, що ніби пінцетом затискають перехід між дванадцятипалою і тонкою кишкою. Таким чином їжа не могла нормально проходити кишківником і все, що вище непрохідності, розтягувалось. А коли місця в шлунку вже не залишалось, то дитина блювала”, – розповідає завідувач хірургічного відділення лікарні святого Миколая Денис Конопліцький.

Єдиним способом допомогти дитині була хірургічна корекція аномалії. Оперувати лікарі вирішили у найменш травматичний для дитини спосіб – тобто лапароскопічно. Операція тривала близько трьох годин і минула успішно.

Зараз Василинка впевнено одужує. Вона вже нормально їсть, добре почувається та мріє, що нарешті зможе записатися на секцію з легкої атлетики.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено