Івано-Франківськ

90% рятувальників та поліцейських заброньовані від мобілізації – МВС

10% співробітників ДСНС мають вибір мобілізовуватися до лав ЗСУ, Нацгвардії або Державної прикордонної служби.

90% рятувальників та поліцейських заброньовані від мобілізації - МВС

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України, кількість військовозобов’язаних рятувальників та поліцейських, які підлягають бронюванню, може становити понад 50% за окремим рішенням Міністра оборони, прийнятим на підставі обґрунтованого звернення Міністра внутрішніх справ.
Відповідно прийняли узгоджене рішення про бронювання 90% особового складу ДСНС та Нацполіції. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, пише ПІК.
«Щодо рятувальників: наша позиція полягає в тому, щоб працівники підрозділів оперативного реагування (пожежні, сапери, рятувальники, хіміки, інженери тощо) були повним складом заброньовані. Тож це рішення не вплине на оперативність та ефективність роботи ДСНС», — наголосив Клименко.
Тож 10% співробітників ДСНС мають вибір мобілізовуватися до лав Збройних Сил України, Національної гвардії або Державної прикордонної служби. А 10% поліцейських, які підлягають мобілізації, можуть долучитися до бригади «Лють» або додатково створених трьох бойових бригад Національної поліції України.
Читайте також у ПІК:
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено