Івано-Франківськ

Гніздо обвалилося разом із сухим деревом: на Прикарпатті врятували лелеченят (ВІДЕО)

Лелеченятам не більше як місяць.

Znimok ekrana 2024 06 09 102727

На Прикарпатті цього тижня снятинські енергетики допомогли лелеченятам, які ще навіть не вміють літати.

Про це повідомили в”Прикарпаттяобленерго”, пише ПІК.

«До нас звернулася мешканка села Попельники. У неї на подвірʼї на старому дереві лелеки звили гніздо. Згодом сухе дерево обвалилося, а з ним гніздо, в якому лелеченята. Їм не більше місяця, тож літати ще не вміють. Небайдужа жінка впродовж двох тижнів вигодовувала малечу, аж поки не звернулася за допомогою до нас», – зазначив майстер виробничої бригади ВДЕМ-3 Ігор Краєвський.

Снятинські рятувальники взялися відновлювати лелечу домівку. Нове гніздо встановили його на опорі електропередач. Спочатку на залізобетонному стовпі закріпили спеціально виготовлену металеву конструкцію, з гілок та сіна облаштували гніздо. З допомогою вишки повернули пташенят до домівки.

«Найбільш тривожною була перша доба. Лелечки ще малі і ради собі не дадуть – захиститися від хижих птахів чи щось поїсти – вони ще не в змозі. Тому наступного дня треба було перевірити стан справ, інакше знімати пташенят і далі їх вигодовувати, або ж відправляти до природоохоронного заповідника. На щастя дорослі птахи тієї ж доби прилетіли до гнізда. І ми всі видихнули з полегшенням”, – кажуть енергетики.

До слова, близько 150-200 металевих платформ під гнізда встановлюють прикарпатські енергетики щороку, рятуючи пернатих від ураження струмом.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено