Івано-Франківськ

Подешевшали яйця: як змінилися ціни на Прикарпатті у травні

У травні приріст споживчих цін до попереднього місяця на 0,2–1,8% зафіксований в більшості регіонів України.

Винятком є Житомирська область, де споживчі ціни знизилися на 0,1%. На Тернопільщині та Буковині індекс споживчих цін склав 100,0%.

Porownanie cen na Ukrainie i w Polsce scaled 1

На споживчому ринку Івано-Франківської області у травні порівняно з попереднім місяцем ціни на харчові продукти та безалкогольні напої зросли на 0,4%.

Про це повідомляє Головне управління статистики в Івано-Франківській області, пише ПІК.

“Найбільше (на 6,2%) подорожчали фрукти. На 1,5–0,2% підвищилися ціни на свинину, макаронні вироби, сметану, яловичину, молоко, хліб, рибу та продукти з риби, безалкогольні напої, продукти переробки зернових. Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 0,7%, що пов’язано з подорожчанням тютюнових виробів на 1,1%”, – йдеться у повідомленні.

Водночас на 16,9% подешевшали яйця, на 4,1–0,5% знизилися ціни на сало, м’ясо птиці, рис, кисломолочну продукцію, овочі, соняшникову олію, масло.

Зростання цін у сфері охорони здоров’я на 0,8% відбулося в першу чергу за рахунок підвищення цін на фармацевтичну продукцію на 1,4%.

Ціни на транспорт знизилися на 0,1% в основному через подешевшання проїзду в залізничному пасажирському транспорті на 0,6%. Водночас на 0,2% подорожчали паливо та мастила.

Читайте також:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено