Івано-Франківськ

Штраф за шум генератора: які звукові норми не варто перевищувати

Через відключення світла українці знову дістали свої генератори, щоб мати змогу продовжувати роботу та вести бізнес.

Штраф за шум генератора: які звукові норми не варто перевищувати

Шум від генератора може заважати іншим, тому перевищення допустимого рівня — підстава, щоб отримати штраф. Порушення вимог щодо додержання тиші підприємство, установа, організація або громадянин сплачує штраф у розмірі від 50 до 450 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Про це пише ПІК з посиланням на ВІКНА.

“Якщо після застосування штрафних санкцій правопорушники продовжують порушувати норму допустимого шуму, вони сплачують штраф у розмірі ста відсотків вартості реалізованої продукції, виконаних робіт або наданих послуг”, – йдеться у повідомленні.

Санітарні норми допустимих рівнів шуму в приміщеннях житлових та громадських будинків і на території житлової забудови затверджені відповідним документом та не мають перевищувати:

  • у денний час: від 55 до 70 дБ;
  • у нічний час: від 45 до 60 дБ.

Штраф за генератор можна отримати після вимірювання шумових забруднень санепідемстанцією, а перевищення має бути зазначеним у відповідному акті.

Малопотужні дизельні генератори видають шум у межах 80-90 дБ. Бензинові генератори трохи тихіші, однак шум від них теж коливається в межах 60-70 дБ. Найтихішими є інверторні генератори, шум від них складає 50-60 дБ. Але слід пам’ятати, що чим вище потужність пристрою, тим вищий рівень шуму від його роботи.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено