Івано-Франківськ

Невідома жінка понівечила могили “Да Вінчі”, “Джуса”, Петриченка

Поховані українські захисники на Аскольдовій могилі у Києві.

photo1718873826 2 scaled

Невідомі понівечили могили полеглих воїнів Дмитра Коцюбайла за позивним “Да Вінчі”, Андрія Пільщикова за позивним “Джус” та Павла Петриченка. Інцидент стався у ніч проти 20 червня, повідомила парамедикиня та військовослужбовиця спецпідрозділу ЗСУ “Вовки Да Вінчі” Аліна Михайлова, пише ПІК.

Як видно на відео, яке опублікувала Аліна Михайлова, на могилах зірвані, поламані пам’ятні таблички, розбиті лампадки та понівечено портрети бійців та державний прапор України.

photo1718873826 3 scaled

“На могилах загиблих воїнів – Да Вінчі, Джуса, Петриченка на Аскольдовій могилі – сьогодні вночі потвори зробили розгром. Сімʼї та друзі це відновлять. А ось вам…хто це зробив, – буде дуже погано, бо ми знайдемо кожного. Я прошу правоохоронні органи, окрім того, що звернути увагу на цей інцидент – забезпечити парк Аскольдова могила охороною. Я зверталась рік тому. Звертаюсь і зараз”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомила Київська міська прокуратура, могили пошкодила жінка.

photo1718873826 scaled

“20 червня зранку на території Аскольдової могили в м. Києві невідома жінка вчинила акт вандалізму на могилах загиблих захисників України – Дмитра Коцюбайла с позивним “Да Вінчі”, Андрія Пильщикова з позивним “Джус”, а також Павла Петриченка…Здійснюються оперативні слідчі та розшукові дії для встановлення особи жінки. Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі”, – зазначили в міській прокуратурі.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено