Івано-Франківськ

Хотіли зняти відео в TikTok: на Черкащині підлітки зняли прапор з могили загиблого воїна

У селі Івахни Уманського району компанія з 4 підлітків зняла прапор з могили загиблого воїна.

wired placeholder dummy scaled

Інцидент трапився пізно ввечері 3 березня, пише УП. Двоє дівчат та двоє хлопців віком 14 років захотіли зняти відео у TikTok з прапором на фоні школи, але їм завадив сторож.

“Спочатку спробували зняти прапор з будинку сільської ради, але він там встановлений високо – на рівні другого поверху. Тоді згадали, що на кладовищі є прапори на могилах загиблих у війні. Полізли туди, зняли й виклали все у відео. Саму могилу не чіпали”, – сказав староста села Олександр Гринюк у коментарі для “Укрінформу”.

Він зазначив, що односельці впізнали вандалів, приїжджала поліція. Прапор підлітки не пошкодили та повернули на могилу. Відео з соцмереж видалили.

У Нацполіції вже відкрили кримінальну справу, а батькам виписали адмінштрафи за невиконання обов’язків.

Статті про наругу над могилою та держсимволами передбачають покарання: обмеження волі на строк від 4 до 5 років або позбавлення волі від 4 до 7 років. Розслідування у справі триває.

Нагадаємо, схожий інцидент трапився на Чернігівщині у вересні 2020 року. Підлітки танцювали тверк біля пам’ятника загиблим воїнам у війні на Донбасі. Свій танець вони записали на відео та опублікували у мережі.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено