Івано-Франківськ

71-річна прикарпатка потрапила в аферу з іноземцем-залицяльником та втратила понад мільйон гривень

За неіснуючу посилку від «іноземця» прикарпатка заплатила понад мільйон гривень.

шахраї

71-річна мешканка Коломийщини потрапила в аферу з іноземцем-залицяльником з яким листувалася протягом кількох місяців, повідомляє поліція Івано-Франківської області, пише ПІК.

За словами пенсіонерки, з нібито лікарем з Англії вона познайомилась через один із месенджерів на початку поточного року. Аферист запевняв, що жінка йому дуже сподобалась та він готовий переїхати до неї для спільного проживання в Україні.

“За легендою, чоловік відправив нібито посилку із за кордону, де поклав велику суму коштів та цінності, однак на митниці на коштовний подарунок нібито наклали арешт. Надалі, з заявницею зв’язались начебто кур’єр та співробітники митної служби та повідомили, що потрібно сплати мито та штрафні санкції. Довірлива прикарпатка, декількома платіжними транзакціями на рахунки аферистів перерахувала понад 1 мільйон гривень”, – йдеться у повідомленні.

І як результат, жодної посилки вона не отримала, а залицяльник зник з мережі.

Наразі слідчі територіального підрозділу внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 5 ст. 190 кримінального кодексу України. Йдеться про шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах.

Поради від поліції як захиститися від шахраїв на сайті знайомств:

  • користувачів сайтів знайомств має насторожити, якщо ваш новий онлайн-знайомий миттєво зізнається у коханні, просить грошей з різних причин, та навіть коли пропонує продовжити спілкування на особистій сторінці в соціальних мережах;
  • перевіряйте інформацію про нових знайомих, введіть в пошук ім’я та фотографію, часто шахраї використовують фото інших людей, які вони знайшли в мережі-Інтерент;
  • ніколи не надсилайте гроші, дані банківських карток, дані про рахунки, а також особисті документи;
  • якщо маєте підозри або сумніви щодо намірів співрозмовника, краще припинити спілкування;
  • про всяк випадок розкажіть про свої плани близьким та друзям.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено