Івано-Франківськ

Чому може боліти голова від кондиціонера: пояснення лікаря

Кондиціонери стали важливою частиною нашого життя. Особливо у спекотні дні, коли стовпчики термометрів перевалюють за +30°C.

Чому може боліти голова від кондиціонера: пояснення лікаря

Проте кондиціонери можуть спричиняти головний біль. Зокрема, холодне повітря може викликати спазми судин головного мозку, що може призвести до болю. Про це пише ПІК з посиланням на ВІКНА.

Особливо вразливі до цього люди, які страждають на:

  • метеозалежність;
  • мігрень;
  • серцево-судинні захворювання.

Основні причини головного болю від кондиціонера

  1. Неправильний напрямок повітряного потоку. Якщо холодне повітря спрямоване прямо на людину — це може спричиняти протяги та головний біль.
  2. Засмічені фільтри. У фільтрах кондиціонера може бути пил та цвіль, які викликають алергічні реакції та головний біль при вдиханні.
  3. Сухе повітря. Не варто забувати, що кондиціонери добряче сушать повітря у приміщенні. Як наслідок, це призводить до пересихання слизових оболонок носа та горла, спричиняючи подразнення та головний біль.
  4. Отруєння фреоном. Попри те, що це трапляється рідко, і тільки при пошкодженні трубки кондиціонера — фреон є отруйним для людини. Симптоми інтоксикації включають нудоту, блювоту, здавлюючий головний біль та утруднене дихання.

Як уникнути головного болю від кондиціонера

Не встановлюй занадто низьку температуру. Різниця між температурою всередині та зовні приміщення не повинна перевищувати 5-7°C.

Кондиціонер — це, звісно, добре, але не забувай провітрювати приміщення. Відчиняй вікна кілька разів на день, щоб впустити свіже повітря.

Якщо ти маєш зволожувач повітря — користуйся ним. Якщо ж такої техніки немає — гарною альтернативою будуть вологі рушники, які варто розвісити у приміщенні. Оптимально вмикати кондиціонер перед сном, коли в кімнаті нікого немає. Після досягнення комфортної температури прилад можна вимкнути. Також не залишай кондиціонер увімкненим на усю ніч.

Не забувай, що кондиціонер, як і будь-яка техніка, потребує догляду. Тож дотримуйся інструкцій виробника та регулярно очищай фільтри. Вода — це просто мастхев у будь-яку пору. Однак улітку особливо важливо підтримувати водний баланс організму, щоб уникнути зневоднення, адже це може посилити головний біль.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено