Івано-Франківськ

Калуські поліцейські отримали понад 500 викликів стосовно насильства, 24 з них – зробили діти

Поліція склала 134 протоколи за фактом насилля.

domashne nasylstvo

Від початку року калуський райвідділ поліції отримав  519 викликів стосовно насильства.

З них 24 виклики зробили діти, 339 – жінки і 156 – чоловіки, пише ПІК з посиланням на Калуську міськраду.

“На профілактичному обліку, як кривдники, перебувають 372 особи. З них 326 – чоловіки і 46 – жінки, в т. ч. 26 військовослужбовців.  Упродовж півріччя винесено 300 термінових заборонних приписів. З них було порушено 76. 32-ма приписами кривдників зобов’язали залишити місце проживання”, – йдеться у повідомленні.

До кримінальної відповідальності за ст. 126 (Побої і мордування) притягнули чотирьох осіб. Порушені дві кримінальні справи за обмежувальними приписами.

У медичні заклади впродовж пів року звернулися 14 постраждалих від домашнього насильства. З них — дев’ятеро жінок і п’ятеро чоловіків. Дев’ятеро людей ушпиталили.

“Загалом надано 450 соціальних послуг: соціально-психологічного, інформаційного, юридичного, соціально-педагогічного характеру. З них 13 повідомлень надійшло щодо вчинення домашнього насильства по відношенню до дітей; 2 дитини постраждали від фізичного насильства, одна – від психологічного”, – йдеться у повідомленні.

До слова, у Калуській громаді провели засідання координаційної ради із запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі.

Члени координаційної ради, до складу якої входять представники поліції, суду, центру пробації, центру надання вторинної правової допомоги, медицини, освіти, структурних підрозділів міської ради, розглянули першочергово затвердили проєкт Програми для постраждалих осіб в громаді.

За результатами наради вирішили у вересні провести окрему зустріч з працівниками Калуського міськрайонного суду, щоб вирішити спільні питання.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено