Івано-Франківськ

Прем’єр Британії Сунак йде у відставку після провалу на парламентських виборах

Ріші Сунак визнав поразку консерваторів на дострокових парламентських виборах.

Прем'єр Британії Сунак йде у відставку після провалу на парламентських виборах

Британський прем’єр Ріші Сунак оголосив, що залишає посаду після приголомшливої поразки своєї Консервативної партії на виборах, 4 липня. Про це пише ПІК з посиланням на УП.

Глава британського уряду виступив з останньою заявою на посту прем’єр-міністра. Він підтвердив, що незабаром зустрінеться з королем Чарльзом ІІІ, щоб офіційно подати у відставку. Сунак вибачився перед виборцями, які “надіслали чіткий сигнал, що уряд Сполученого Королівства має змінитися”. Прем’єр також подасть у відставку з поста лідера Консервативної партії.

“Після цього результату я піду у відставку з поста лідера партії, але не відразу, а як тільки будуть укладені формальні домовленості щодо обрання мого наступника”, – сказав він.

Сунак відзначив, що лідер лейбористів Кір Стармер, який незабаром обійме посаду прем’єра Великої Британії, є порядною людиною.

“Якими б не були наші розбіжності в цій кампанії, він порядна людина, яку я поважаю”, – сказав Сунак.

Прем'єр Британії Сунак йде у відставку після провалу на парламентських виборах

Прем’єр додав, що зателефонував лідеру лейбористів Кіру Стармеру, щоб привітати його з перемогою. 

«Сьогодні влада перейде з рук до рук мирним і впорядкованим чином, за доброї волі з усіх сторін. Це те, що має вселити в нас впевненість у стабільності та майбутньому нашої країни», – сказав він.

Станом на ранок Лейбористська партія офіційно здобула достатньо місць, щоб мати більшість у парламенті Великої Британії. У партії, за попередніми підрахунками, 326 із 650 місць.

Лідер партії Кір Стармер уже зробив першу заяву після перемоги: 

«Ми це зробили! Ви агітували за це, ви боролися за це, голосували за це, і тепер це сталося. Зміни розпочинаються зараз. І це приємно, я маю бути чесним. Чотири з половиною роки роботи зі зміни партії. Ось навіщо вона потрібна: змінена Лейбористська партія, готова служити нашій країні, готова повернути Британію на службу трудящим».

Велика Британія отримає свій перший лейбористський уряд після 14 років правління торі. Тепер, згідно з формальною процедурою, Сунак подасть прохання про відставку королю, який попросить Стармера сформувати наступний уряд.

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено