Івано-Франківськ

Вбивство Ірини Фаріон: у слідства є кілька версій мотиву

Вбивцю продовжують розшукувати.

MyCollages 62 scaled

19 липня у Львівській лікарні після вогнепального поранення в голову померла мовознавиця Ірина Фаріон.

Кілера розшукує поліція. Наразі у слідства є дві основні версії вбивства: особиста неприязнь, громадсько-політична діяльність пані Фаріон. Також не виключають, що вбивство має замовний характер.

Про це повідомив очільник МВС Ігор Клименко, який вночі прибув до Львова, пише ПІК.

IMG 20240720 084600 647 scaled

На місці злочину знайшли гільзу. Більше зможуть сказати після експертизи.

“Стрілець готувався завчасно, і це неспонтанне вбивство. Скільки він готувався – тиждень чи два тижні – час покаже”, – каже очільник МВС.

Також Клименко підтвердив, що кілька днів поспіль біля будинку Фаріон бачили підозрілого чоловіка в капелюсі й окулярах.

“Поліцейські спільно зі співробітниками СБУ проводять комплекс заходів, щоб знайти стрільця. Паралельно використовуємо технічні можливості для ідентифікації нападника. Зібрали оперативну інформацію, яку наразі перевіряють – зарано виносити її назагал. Правоохоронці працюють”, – каже Клименко.

Що передувало?

Близько 19:30 19 липня, у Львові на вулиці Масарика, невідомий чоловік вистрілив у мовознавцю Ірину Фаріон та втік. Трапилося це біля її будинку.

Жінка отримала важке вогнепальне поранення голови. Медики лікарні Святого Пантелеймона Першого територіального медичного об’єднання міста Львова боролися за її життя. Жінка була в критичному стані: в мозковій комі та на штучній вентиляції легень. Їй зробили операцію та перевели в реанімацію. Але серце Фаріон не витримало і вона померла того ж дня о 23:30.

Хто така Ірина Фаріон?

Ірина Фаріон – українська мовознавицяпедагогнауковецьдоктор філологічних наук, професор, ексдепутатка. Їй було 60 років.

Фаріон була відома своїми різкими висловами. В листопаді в Україні спалахнув мовний скандал за участю Ірини Фаріон: в інтерв’ю вона розкритикувала російськомовних військових і заявила, що не може назвати їх українцями. Після цього СБУ відкрила проти неї кримінальне провадження.

Того ж дня Національний університет «Львівська політехніка» звільнив Фаріон із посади професорки кафедри української мови. Однак у травні цього року апеляційний суд постановив поновити екснардепку на посаді у Львівській політехніці.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено