Івано-Франківськ

Новий скандал з Фаріон: через її допис затримали проукраїнського студента у Криму

Хлопця затримали російські правоохоронці та змусили вибачитися на камеру.

Новий скандал з Фаріон: через її допис затримали проукраїнського студента у Криму

Днями Фаріон в одному з інтерв’ю заявила, що не може вважати українцями російськомовних бійців «Азова» та Третьої штурмової бригади, якщо вони не можуть вивчити українську. У соцмережах колишню народну депутатку жорстко розкритикували. Про це пише ПІК з посиланням на Слово і Діло.

“Пізніше вона опублікувала листа від студента Максима Глєбова з Криму, в якому він підтримав її і написав, що чекає на прихід ЗСУ. При цьому особисті дані не були приховані – Фаріон відмовилася це робити. Сьогодні з’явилося відео із затриманим Глєбовим, якого російські силовики змусили вибачитися на камеру”, – йдеться у повідомленні.

Омбудсмен Дмитро Лубінець повідомив, що звернувся до СБУ через дії Фаріон, яка розкрила особисті дані людини в окупації.

Реакція соцмережі на скандал:

  • «Менше за все в цьому житті мені хотілося писати про Ірину Фаріон та її шкідливі заяви та витівки. Але здача проукраінського студента в Криму – це злочин. Через Фаріон він ризикує отримати конкретний тюремний термін та знущання. Я дуже сподіваюся, що ця провокаторка нарешті понесе відповідальність. Бажано кримінальну», – написала Севгіль Мусаєва.
  • «Якщо це правда, що Фаріон виставила публічно емейл хлопця з Криму, не сховавши його імені, і підставила таким чином його та його родину (хоча ні, «підставила» – це недоречне слово. Можливо, зламала їм життя), то ця історія мала би поставити остаточну крапку в питанні, як ставитися до цієї особи. Мені і попередніх жестів було цілком достатньо для висновків, але це щось за межею. Ну і це зайве нагадування всім нам, як важливо не вимикати мізки, коли нам дуже хочеться щось опублікувати», – вважає Ірина Цілик.
  • “Ще раз та остаточно: Ірина Фаріон більше шкодить Україні та українізації. Але так само шкодять й ті, хто її знову тягне в етери”, – написала Юлія Лавришин.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено