Івано-Франківськ

Хто з публічних українців збирає більше запитів у пошуку Google

Під час повномасштабної війни, як свідчать опитування, українці стали більше цікавитись політикою та новинами.

Хто з публічних людей – волонтерів, чинних та колишніх чиновників, скандальних політиків тощо – які майже щодня фігурують у новинах, цікавить українців. Інфографіку пошукових запитів Google подає Слово і Діло, пише ПІК.

“Президента Володимира Зеленського українці гуглять частіше, наприклад, ніж Петра Порошенка чи Андрія Єрмака. Найбільше запитів щодо Зеленського у Google Trends було 21-27 січня 2024-го. За останній рік Порошенком лише одного разу цікавилися більше, ніж Зеленським – у період з 26 листопада до 2 грудня, коли був скандал, пов’язаний із його закордонним відрядженням”, – йдеться у повідомленні.

Сплеск зацікавленості українців воєначальниками – колишнім головкомом Валерієм Залужним, чинним головкомом Олександром Сирським та керівником ГУР Кирилом Будановим – припав на кінець січня – початок лютого. Залужним та Сирським найбільше цікавилися 4-10 лютого, коли президент Володимир Зеленський змінював головнокомандувача ЗСУ.

Якщо проаналізувати популярність волонтерів у Google Trends, то серед Сергія Притули, Сергія Стерненка та Тараса Чмута найбільше запитів щодо Стерненка. На другому місці Притула, на третьому – Чмут. Пік популярності запиту щодо Чмута припав на 9-13 квітня – тоді він дав велике інтерв’ю «Українській правді» про мобілізацію та ситуацію на фронті.

“Колишнім радником керівника ОПУ Олексієм Арестовичем найбільше цікавилися у серпні минулого року, ймовірно, через інтерв’ю російській журналістці Юлії Латиніній. Пік популярності у Google народної депутатки Мар’яни Безуглої припав на листопад-грудень, коли вона активно критикувала Залужного”, – додають у виданні.

Наприкінці червня українці дуже цікавилися нардепом Миколою Тищенком, якому повідомили про підозру через скандал із військовим. Загалом, Арестовичем українці цікавляться більше, ніж, наприклад, Тищенком, Безуглою чи Михайлом Подоляком.

203998 1 uk normal

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено