Івано-Франківськ

У львівській лікарні вже місяць у комі перебуває 13-річна дитина з правцем

Дівчина у стані медикаментозної коми у стабільно важкому стані.

454003389 1002523271875596 603801679755064619 n scaled

У Львові у лікарні перебуває у комі 13-річна дівчинка, хвора на правець.

Про це повідомили у медичному центрі “Охматдит”, пише ПІК.

Дівчину направили до нашого шпиталю із клінікою “гострого живота” і болями у попереку. Після діагностики та усіх аналізів лікарі зʼясували, що у дівчини правець.

“Дівчина вже місяць у стані медикаментозної коми у стабільно важкому стані. До цього стан був вкрай важкий. Спільними зусиллями команди наших медиків його вдалось стабілізувати. Однак, загроза життю ще є”, – кажуть медики.

Дитина не була вакцинованою від правця.

“У дівчинки неврологічний дефіцит. Ми будемо робити ще додаткові обстеження аби виключити органічне ураження мозку”, – розповіла завідувачка відділення анестезіології Віра Приймакова.

Нагадаємо, правець – це захворювання, що передається при контакті зі спорами бактерій, які живуть у ґрунті та кишковому тракті тварин. Захворювання передається контактним шляхом, а також через порізи, опіки, обмороження, скалки, пролежні, укуси на шкірі та ушкодження слизових оболонок.

Спори проникають в організм, виділяють токсини та вражають нервову систему. Небезпечні судоми можуть призвести до смерті.

Найчастіше зараження відбувається через дрібні побутові травми і поранення стоп. Від людини до людини це захворювання не передається.

Медики наголошують, що єдиним і надійним захистом від правця є вакцинація.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено