Івано-Франківськ

Відійшов у вічність журналіст з Прикарпаття – Дмитро Кубарич (ФОТО)

Дмитро Кубарич помер внаслідок важкої хвороби.

454058215 2299887810403315 7133639857772481047 n scaled

Відійшов у вічність Кубарич Дмитро Йосипович, член Національної спілки журналістів України з 1978 року.

Про це повідомила Івано-Франківська обласна спілка журналістів НСЖУ, пише ПІК

Дмитру Кубаричу було 80 років. Родом він із села Обельниці Рогатинського району.

Журналістську діяльність Дмитро Йосипович розпочав завідувачем відділу у редакції рогатинської районки «Зоря». Згодом працював завідувачем інших відділів, заступником редактора. З утворенням районної газети «Голос Опілля» був завідувачем відділу, одночасно виконуючи обов’язки заступника редактора. У цьому виданні пропрацював аж до виходу на пенсію, в тому числі, більш як п’ять років – редактором.

Дмитро Кубарич – багатогранна творча особистість: поет-пісняр, композитор, музикант. Автор декількох збірок поетичних творів, зокрема, «Собори наших душ», «Поговори зі мною», «Зустрічі і розлуки», «Літа мої – гуси-лебеді», збірки гуморесок «Подивіться, що сі робить». Його пісні «За тебе, Україно, помолюсь», «Здрастуй Рогатин», «Опільська пісня», «Рогатинські ночі», «У нас, в Обельниці», «Обельничаночка» й інші вже давно неабияк полюбилися слухачам, звучать у багатьох концертах. Десятки років на громадських засадах керував художньою самодіяльністю в рідній Обельниці.

За значний внесок у розвиток української журналістики й активну творчу діяльність наш колега нагороджений медаллю «За заслуги перед Прикарпаттям», численними грамотами.

Вічна пам’ять!

Читайте також:

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено