Івано-Франківськ

На Франківщині за тиждень на коронавірус захворіли 220 людей

Це у шість разів більше, аніж за попередній тиждень.

На Франківщині за тиждень на коронавірус захворіли 220 людей

На Франківщині зростає захворюваність на коронавірус. За минулий тиждень з четвертого до одинадцятого серпня медики зафіксували 220 нових випадків COVID-19. Тоді як з 29 липня до четвертого серпня було 37 нових випадків. Про це у коментарі Суспільному розповіла заступниця генерального директора обласного центру контролю та профілактики хвороб Тетяна Джус, пише ПІК.

“Тобто, майже у шість разів відбулося збільшення. Ми наближаємося до нового епідсезону із сорокового тижня. Відповідно, зростатиме кількість хворих і на ГРВІ, і на коронавірус”, — розповіла Тетяна Джус.

Наразі в Івано-Франківській центральній міській клінічній лікарні на стаціонарному лікуванні перебувають 15 пацієнтів, інфікованих COVID-19. Стан майже усіх хворих — стабільний.

“У палаті інтенсивної терапії у нашому відділенні перебуває один пацієнт, у якого важка двобічна інтерстиціальна полісегментарна пневмонія коронавірусного генезу. Усі інші пацієнти — у терапевтичних відділеннях. У них стан середньої важкості”, — говорить Інна Дидик, завідувачка відділення екстреної невідкладної медичної допомоги.

За її словами, більшість пацієнтів були вакциновані проти COVID-19 однією або двома дозами. У жодного з них не виявили субваріанту коронавірусу Omicron — FLiRT.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено