Івано-Франківськ

Чому яблука осипаються незрілими та як цьому запобігти: корисні поради

Найчастіше спричинити осипання яблук можуть шкідники. 

Чому яблука осипаються незрілими та як цьому запобігти: корисні поради

Інколи буває, що з яблуні починають осипатися ще незрілі плоди. Як зупинити цей “яблукопад” та що може бути його причиною, пише ПІК з посиланням на Gazeta.ua.

“Яблука можуть осипатися через яблуневу плодожерку. Боротьбу з  цим шкідником слід розпочинати задовго до збирання врожаю. Краще навесні. Тоді в саду обробляють дерева інсектицидами. Зрештою, щоб яблука не опадали завчасно, дерева потрібно поливати рідко, але рясно”, – йдеться у повідомленні.

Також причиною осипання яблук може стати також моніліоз. Його ознака – бурі плями на яблуках, які з часом збільшуються в розмірах і перетворюються на кола зі спорами грибів. Для боротьби із цим захворюванням використовується мідний купорос. Для профілактики дерева слід обприскувати з настанням весни 3% бордоською рідиною, а за кілька днів до цвітіння – 1% розчином бордоської рідини.

“Не допустити дефіциту того чи іншого поживного елемента допоможуть підживлення з використанням комплексного мінерального добрива з високим вмістом азоту. Робити це слід до середини літа. А з другої половини літа та восени краще переходити на добрива, основними елементами яких є фосфор та калій”, – кажуть садівники. 

Читайте також у ПІК:

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено