Івано-Франківськ

Відійшов у вічність заслужений журналіст України – Роман Андріяшко (ФОТО)

Журналістська спільнота Прикарпаття знову зазнала непоправної втрати.

FB IMG 1723752820358

Помер заслужений журналіст України Андріяшко Роман Олексійович. 

Про це повідомили в Івано-Франківській обласній спілці журналістів НСЗУ, пише ПІК.

Романа Олексійовича добре знали й шанували і в Івано-Франківську, і в усіх прикарпатських містечках та селах.

Довідково:

Роман Андріяшко народився 24 липня 1948 року в с. Рунгурах на Коломийщині. Закінчив факультет журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка.

Після закінчення університету був скерований на роботу в Івано-Франківську обласну державну телерадіокомпанію. Працював редактором, відповідальним випусковим, старшим редактором, а з 1990-го до 2008 року – генеральним директором.

За 50 років діяльності організації він став першим керівником – уродженцем нашої області. Першим очолив колектив, в якому починав рядовим кореспондентом. Першим у системі Держтелерадіо ввів інститут ведучих програм замість всуціль дикторського прочитання передач. Вперше в Україні було впроваджено комп’ютерну технологію запису і монтажу передач.

Нагороди

Роман Олексійович нагороджений Почесною грамотою Верховної Ради України, Подякою Кабінету Міністрів України, відзнакою Держтелерадіо України «За заслуги в розвитку інформаційної сфери», Золотою медаллю української журналістики. Вродовж багатьох років обирався членом правління і секретаріату Івано-Франківської обласної спілки журналістів.

Читайте також:

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено