Івано-Франківськ

Медогляд дітей перед школою: що варто знати

У МОЗ затвердили єдину форму медичної довідки, яку видає сімейний лікар для зарахування дитини до закладів освіти всіх рівнів.

Медогляд дітей перед школою: що варто знати

У Міністерстві охорони здоров’я нагадали про зміни до правил проведення медоглядів дитини перед школою. Зокрема, тепер немає потреби проходити огляд у декількох лікарів, займати черги та отримувати довідки різної форми, пише ПІК.

“Для вступу дитини до будь-якого закладу освіти сімейний лікар видає уніфіковану довідку № 086/о. До неї вносять усю інформацію про проведені обовʼязкові щеплення згідно з Національним календарем профілактичних щеплень”, – йдеться у повідомленні.

Обстеження дитини сімейним лікарем враховує всі базові вимоги для зарахування її до дитячого садочка та школи. Огляд включає збір анамнезу, повне фізикальне обстеження, перевірку наявності ознак гострої хвороби або хронічних станів, а також вимір зросту та маси тіла, дослідження гостроти зору, слуху (шепітна мова), постави та плантографії, інші обстеження. Лише у разі виявлення відхилень чи хвороб сімейний лікар направляє дитину до профільного лікаря-спеціаліста.

“Обов’язково перед садочком та школою дитину оглядає лікар-стоматолог. Варто зауважити, що дитина може пройти медичне обстеження в будь-який зручний час протягом року, не чекаючи закінчення навчального року або ж початку літа. Результати цього обстеження є чинними впродовж року з дати його проходження”, – додають у МОЗ.

До слова, медичні довідки, видані до першого жовтня 2023 року є дійсними протягом року.

456323071 946828767471340 5400035863893986341 n scaled

Читайте також у ПІК:

 

 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено