Івано-Франківськ

На Прикарпатті почастішали випадки умисного пошкодження електроопор

Від пошкодженого електрообладання можуть постраждати випадкові перехожі, а відновлення та ремонт займуть чимало часу та ресурсів.

MyCollages 2024 08 22T155247.493 scaled

На Івано-Франківщині все частіше фіксують випадки умисного пошкодження об’єктів електроенергетики, зокрема металевих анкерних опор.

Такі легковажні та необдумані дії, наголошують в «Прикарпаттяобленерго», можуть коштувати дуже дорого, особливо в час війни, пише ПІК.

Саме зрізані кутники забезпечують стійкість електроопорам, без яких вони можуть впасти, призвести до падіння ще кілька опор та знеструмити цілі райони. Більше того, від пошкодженого електрообладання можуть постраждати випадкові перехожі, а відновлення та ремонт займуть чимало часу та ресурсів.

Будь-яке втручання в електропостачання населених пунктів розцінюється як замах на енергобезпеку області та карається законом, зокрема статтями Кримінального кодексу України 194 та 185.

Енергетики закликають мешканців населених пунктів бути небайдужими та разом попередити злочини на енергооб’єктах.

«Якщо ви помітили обірвані дроти на лініях електропередач або відкриту трансформаторну підстанцію, побачили роботи із демонтажу ліній електропередач або пошкодження обладнання трансформаторної підстанції сторонніми особами, негайно повідомте АТ «Прикарпаттяоблерего» за номерам телефонів 0 800 50 40 20 або до поліції за номером 102», – наголосили прикарпатські енергетики.

До слова, через грозу на Прикарпатті зафіксували аварійні вимкнення світла.

Читайте також: 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено