Івано-Франківськ

У Литві легалізували виробництво самогону, але є нюанси

Починаючи з 31 жовтня в країні дозволили виробництво алкогольних напоїв міцністю до 65 градусів. 

У Литві легалізували виробництво самогону, але є нюанси

У Литві зможуть гнати самогон легально, але є низка моментів, які слід врахувати. Зокрема, легалізували самогоноваріння в садибах сільського туризму, але не на продаж. Про це пише ПІК з посиланням на Главком.

“Від 31 жовтня в Литві напої міцністю до 65 градусів визнано «продукцією національної спадщини». На рік литовці зможуть виробляти до 100 л самогону, але тільки для особистого або сімейного використання або для дегустації на місці, його продаж буде заборонений”, – йдеться у повідомленні.

Також виробники самогону повинні повідомляти Державну продовольчо-ветеринарну службу Литви за 48 годин до початку виробництва. А протягом доби після завершення виробництва – повідомити точну кількість виробленого напою.

Також передбачається, що самогон розливатимуть по скляним пляшкам об’ємом від 0,2 до 1 л із етикетками із зазначенням номера, імені та прізвища виробника, дати й часу виробництва, складу та процентного вмісту етилового спирту.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено