Івано-Франківськ

Литва закупить для України 3 тисячі литовських безпілотників – прем’єр Шмигаль

А також країна виділить 15 млн євро на програми реабілітації поранених українських військових.

Литва закупить для України 3 тисячі литовських безпілотників - прем'єр Шмигаль

Литва надає 35 млн євро на чеську ініціативу із закупівлі артилерійських боєприпасів, а ще закупить для України 3 тисячі литовських безпілотників. Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль домовився із прем’єркою Литви Інгрідою Шимоніте під час візиту у Вільнюс, пише ПІК.

“Високо цінуємо готовність Литви брати участь у реалізації Формули миру Президента Володимира Зеленського та її сприяння в європейській та євроатлантичній інтеграції України. Подякував Литві за чітку позицію стосовно блокування експорту до ЄС російської та білоруської агропродукції, а також за лідерство на санкційному треці”, – написав Денис Шмигаль у соцмережі.

Крім того, Литва бере активну участь у відновленні України й виділить ще 5 млн євро на освіту та 12 млн євро на допомогу ветеранам, відбудову шкіл та дитсадків, облаштування укриттів.

За його словами, цього тижня українська урядова делегація відвідала Естонію, Латвію і Литву. Мали продуктивні зустрічі з усім керівництвом наших балтійських союзників.

“Всі три країни доєднатися до чеської ініціативи щодо закупівлі сотень тисяч снарядів для України. Обговорили створення спільних оборонних підприємств, зокрема спільне виробництво снарядів, а також безпілотників. Естонія, Латвія та Литва великі друзі України. Домовленості та переговори під час цього візиту допоможуть нам наблизити перемогу, покарання агресора та відновлення України”, – зазначив прем’єр-міністр. 

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено