Івано-Франківськ

Шмигаль в Естонії: з ким зустрівся та про що говорили

Естонія продовжує активно підтримувати Україну.

photo1712141052 scaled

Сьогодні, третього квітня, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль перебуває із робочим візитом в Естонії. Зокрема, у Таллінні Шмигаль зустрівся із Президентом Естонії Аларом Карісом.

Під час зустрічі порушили питання спільних оборонних підприємств та обговорили євроінтеграційні та євроатлантичні прагнення нашої держави.

“Україна потребує більше зброї, аби вигнати росію з усіх наших земель. Ми нарощуємо власне виробництво зброї. У цьому контексті порушили питання створення спільних оборонних підприємств. Говорили також про євроінтеграційні та євроатлантичні прагнення нашої держави. Україна має бути членом ЄС і НАТО. Покладаємося на підтримку Естонії”, – зазначив Шмигаль.

Також глава українського уряду у межах візиту до Естонії зустрівся з представниками Рійгікогу (Парламенту) на чолі зі Спікером Лаурі Хуссаром. Зазначається, що Естонія готова допомогти з енергетичним обладнанням на тлі продовження російського терору.

thumb 215470 820 360 0 0 auto

“Цінуємо долучення Естонії до чеської ініціативи із закупівлі артилерійських боєприпасів, а також підтримку санкційних пакетів проти агресора. Тісно співпрацюємо над тим, щоб конфіскувати російські активи на користь України”, — відзначив Денис Шмигаль.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено