Івано-Франківськ

“Мобілізація буде набагато м’якшою”, – прем’єр-міністр Денис Шмигаль

За словами Шмигаля, протягом цього року мають бути виконані всі необхідні завдання щодо мобілізації українців.

62c0befdc16ae 1 scaled

Прем’єр-міністр  України Денис Шмигаль заявив, що нині немає потреби мобілізувати 500 тисяч людей, тому цей процес буде «набагато мʼякшим», пише ПІК з посиланням на “Громадське“.

«Ми розуміємо, що зараз потрібно не так багато людей, тому мобілізація буде набагато м’якшою. Думаю, протягом цього року ми виконаємо всі необхідні завдання щодо мобілізації українців», — заявив премʼєр в інтерв’ю для естонського видання ERR.

За його словами, країна має нові бригади, які вже укомплектовані людьми. Проте нині очікується обладнання, військова техніка та боєприпаси від партнерів.

«Коли все це прибуде, нові бригади будуть укомплектовані — і ми суттєво збільшимо нашу бойову міць», — наголосив очільник уряду.

До слова, минулого місяця, у березні 2024 року Денис Шмигаль також казав, що наразі немає потреби мобілізувати пів мільйона людей до лав ЗСУ.

Нагадаємо, як раніше повідомляли ЗМІ, Україна планує мобілізувати до 500 тисяч людей. Таку інформацію озвучили у виданні Financial Times посилаючись на відповідь Міністерства оборони України.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено