Івано-Франківськ

“Це безпека всього світу”: Зеленській про ППО, F16, лінію оборони та мобілізаційний закон

Президент України Володимир Зеленський дав інтервʼю телемарафону «Єдині новини».

766

Пропонуємо вашій увазі головне, про що сказав президент під час розмови:

З точки зору оборонних рубежів Харків наразі не перебуває в небезпеці, але місто залишається бажаною ціллю російських військ.

«Ніхто не заспокоює. Ми у війні, але й перебільшувати не треба», — сказав Зеленський.

Щоб повністю убезпечити Україну від авіаударів РФ, країні бажано мати 25 систем Patriot по 6-8 батарей в кожній, заявив Зеленський. Він додав, що окрім Patriot Україні також підійдуть певні аналоги цієї системи.

Україна наразі не бачить загроз чи наступальних потужностей з боку Білорусі: «Ми будуємо там рубежі, це не секрет. Росіяни повинні знати, що там є рубежі. Там буде три потужні лінії оборони, там є військо».

«Для контрнаступальних дій в нас снарядів немає. Для захисту держави є кілька ініціатив, які почали працювати, і надходить зброя».

За словами президента, між усіма бригадами, які зараз перебувають на найбільш напружених напрямках, «все чесно розподіляється».

630 360 1712422766 820

Зеленський заявив, що на гарячих напрямках фронту будівництво ліній оборони завершили на 92-98%:

«Якісний підхід до ліній оборони однаковий незалежно від напрямків. Чим ближче до гарячих напрямків, тим швидше все будується. За пару місяців все здадуть».

Наразі немає протидії КАБам на фронтових ділянках, Україні потрібен комбінований захист: ППО, винищувачі та власна зброя, яку країна зараз розробляє, проти російських керованих авіабомб. Президент її не назвав.

Цьогоріч партнери можуть надати 10% від складу бажаного сучасного повітряного флоту, на який Україна розраховує в майбутньому. Україна точно знає, скільки їй потрібно, аби відбивати атаки РФ, сказав Зеленський.

«Якщо би Україні запропонували дати пакет допомоги в кредит сьогодні або все безкоштовно через рік, ми би сказали — тільки сьогодні», — відповів Зеленський на питання про допомогу від США.

Він додав, що допомога Україні стала внутрішньополітичним американським питанням, «хоча це безпека всього світу».

Повне інтерв’ю можна переглянути на відео:

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено