Івано-Франківськ

Які фрукти краще не купувати на сонці: пояснення Держпродспоживслужби

Не беріть розрізані кавуни та дині — навіть якщо дуже спокусливо.

Які фрукти краще не купувати на сонці: пояснення Держпродспоживслужби

У Держпродспоживслужбі пояснили, які фрукти краще не купувати на сонці та чому це може бути небезпечно. Навіть найстигліший фрукт, що полежав кілька годин на сонці, може завдати шкоди здоров’ю — особливо дітям, літнім людям та тим, хто має хронічні хвороби, пише ПІК.

“Улітку ми із задоволенням смакуємо соковиті ягоди і стиглі фрукти. Але за температури +30 °C і вище вони можуть дуже швидко перетворитися з джерела вітамінів на джерело харчового отруєння. Особливо, якщо купуємо їх просто неба — на сонці, без захисту, з асфальту чи з рук”, – йдеться у повідомленні.
Не варто купувати у спеку: 
  •  Ягоди (полуниця, малина, смородина) — ніжні, швидко псуються.
  •  Персики, абрикоси, сливи — легко травмуються, бродять.
  •  Виноград — втрачає свіжість, розвиваються бактерії.
  •  Розрізані кавуни та дині — взагалі під забороною без холодильника.
  •  Яблука з тріщинами — небезпечні через мікробне забруднення м’якоті.
 Що радить Держпродспоживслужба:
  •  Купуйте тільки в офіційних місцях, де є тінь, холодильне обладнання.
  •  Уникайте продуктів, що лежать просто на землі чи асфальті.
  •  Не беріть розрізані кавуни та дині — навіть якщо дуже спокусливо.
  •  Вдома завжди мийте фрукти під проточною водою.
  •  Перевіряйте документи на продукцію та продавця.

Читайте також у ПІК:

Оперативні новини у TELEGRAM






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020-2025 Всі права захищено