Івано-Франківськ

В Уряді затвердили нові норми будівництва укриттів: що вони передбачають

Україна зараз потребує сучасних бомбосховищ, де кожен може комфортно та безпечно перечекати повітряну загрозу.

В Уряді затвердили нові норми будівництва укриттів: що вони передбачають

В Уряді затвердили нові норми будівництва укриттів: особливу увагу приділено інклюзивності. Щоб підвищити рівень безпеки, комфорту та інклюзивності, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України затвердило проект нових державних будівельних норм. Про це пише ПІК з посиланням на ВІКНА.

“Норми почнуть застосовувати вже з першого листопада при будівництві та проектуванні нових укриттів, а також — при реконструкції та відновленні тих, які існують”, – йдеться у повідомленні. 

Що передбачає новий проект про укриття

Згідно з новими нормами, всі проекти відбудови житлових і громадських будівель, зокрема й шкіл, лікарень, садочків, повинні будуть передбачати правильно облаштовані бомбосховища.

Так, передбачено низку норм, якій повинна відповідати кожна цивільна будівля з 1 листопада.

“Усі захисні споруди мають відповідати стандартам інклюзивності, в тому числі фізичної безбар’єрності. Ця вимога є в рамках флагманського проекту Безбар’єрне відновлення, метою якого є 100% відповідність усіх проектів відбудови стандартам безбар’єрності”, – йдеться у повідомленні.

Такі укриття мають бути обладнані пандусами для людей з інвалідністю. Якщо їх неможливо облаштувати,  рекомендується застосовувати підйомні пристрої та механізми. Також у таких спорудах повинні бути облаштовані системи візуальної та тактильної навігації, контрастне маркування на сходах та порогах.

Під час нового будівництва обов’язковим є облаштування мінімум одного універсального санітарно-гігієнічного приміщення. Його мають розрахувати на кожні 200 людей.

“При будівництві, проектуванні та реконструкції ДБН врахують не лише реалії воєнного часу, а й міжнародний досвід з облаштування споруд цивільного захисту”, – додають в міністерстві.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено