Івано-Франківськ

Енергетики готують до зими додаткові резерви на випадок російських атак

В Україні відбувається найбільша ремонтна кампанія енергетичної системи за всі часи незалежності.

b1e0ef87f010fb2810f7f053cf41667a scaled

Підготовка української енергетичної системи до зими передбачає не тільки відновлення пошкоджених російськими атаками генеруючих об’єктів, але й забезпечення додаткових резервів.

Про це розповів заступник міністра енергетики Фарід Сафаров в ефірі національного телемарафону, пише ПІК.

“Наразі нами здійснюється найбільша ремонтна кампанія за всі часи незалежності. Ми говоримо про відновлення не тільки генеруючих об’єктів, магістральні лінії, але й про обленерго, тобто операторів систем розподілу”, – зауважив він.

За словами заступника міністра, усі ремонтні роботи відбуваються за графіком, а деякі — навіть із випередженням.

“Наприклад, атомна генерація, яка забезпечує навіть попри окупацію Запорізької станції, більш ніж половину від загальної кількості електроенергії, яку Україна генерує, випереджує терміни виведення з ремонтних робіт атомних блоків. Наразі вже 5 атомних блоків загальною потужністю 4,4 ГВт відремонтовано і підготовлено повністю до осінньо-зимового періоду. Ще 4 вже знаходяться на фінальній стадії і додадуть нам 3,4 Гвт”, – повідомив Сафаров.

Заступник міністра нагадав, що російські терористи під час попередньої зими пошкодили  приблизно 24 об’єкти генерації, серед яких дуже багато ТЕЦ та ТЕС, тому окрему увагу звертають саме на їх відновлення. Ремонтні роботи відбуваються за графіком

“Ми розуміємо, що, скоріше за все, [російські] атаки залишаться, тому ми готуємо додаткові резерви, які дозволять нам швидко відремонтувати те обладнання, яке буде виведено внаслідок ворожих обстрілів з ладу”, – наголосив він.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено