Стало відомо, яку консервацію варто більше не вживати, особливо навесні, щоб не отруїтися. За умови правильної підготовки продуктів і дотримання технології консервації, більшість домашніх заготівель можна зберігати до двох років. До них належать мариновані та солоні овочі, лечо, різні соуси. Про це пише ПІК з посиланням на Gazeta.ua
Існують кілька видів домашніх запасів, яких саме час позбутися з настанням весни.
“Йдеться про компоти та варення, особливо, приготовані з кісточками. Їхній термін придатності становить не більше 6-8 місяців. Уся річ у тім, що за більш тривалого зберігання в цих заготовках утворюється амигдалін, який може перетворитися на отруйну синильну кислоту. Також варто підійти з великою обережністю до солінь із грибів. Зберігати їх рекомендується не більше 12 місяців”, – йдеться у повідомленні.
В жодному разі не варто вживати в їжу будь-яку консервацію, якщо ви помітите ці ознаки:
- здута кришка;
- каламутний, загуслий розсіл;
- підозрілий запах.
Усе це свідчить про зіпсованість консервації. Промивати, а також варити й смажити такі продукти не можна: термообробка не допоможе.
Важливо: влітку господині активно займаються консервуванням. Але бувають неприємні випадки, коли “щось пішло не так”. Після кількох днів, як закрили банки, кришки на них починають надуватись і зривати. Якщо у банці є запах бродіння, огірки варто викинути. Ними легко отруїтися.
Читайте також у ПІК:
- Новий служебник УГКЦ: які основні зміни у текстах Божественної Літургії
- Радіо ПІК: головні новини Прикарпаття та України за 27 березня (ПРОСЛУХАТИ)
- Вранці чи ввечері: стало відомо, коли краще пити кефір
- На що потрібно звернути увагу при купівлі насіння: поради прикарпатцям