Івано-Франківськ

На що потрібно звернути увагу при купівлі насіння: поради прикарпатцям

Сезон реалізації насіння зернових, овочевих, кормових, квіткових у розпалі.

На що потрібно звернути увагу при купівлі насіння: поради прикарпатцям

Щоб не придбати неякісне насіння, прикарпатцям радять дотримуватися певних правил. Зокрема, купувати насіння лише в спеціалізованих магазинах, в яких здійснюється моніторинг та державний нагляд і можна виставити претензії і відстояти свої права у випадку придбання неякісного насіння. Про це повідомляє Держпродспоживслужба області, пише ПІК.

  • Не купуйте насіння на ринках з «рук», в продуктових магазинах, на «розпродажах» насіння тощо.
  • Купуйте насіння сортів, яке супроводжується документами, що підтверджують гарантію якості насіння. Це – Сертифікати про сортові та посівні якості чи Довідка про сортові та посівні якості.
  • Пакетики з насінням повинні бути промарковані. Етикетка має містити усю необхідну інформацію про партію насіння. Номер партії має бути вказано на пакуванні, а дані про посівні якості цієї партії насіння має збігатись з інформацією у документах.
  • Пакетик з насінням має бути виготовлений з міцного якісного паперу та охайно склеєним. При розкритті пакетика намагайтесь не пошкодити місце, на якому вказаний номер партії.
Потрібно звернути увагу на строк чинності документів. Строк дії Сертифіката, що засвідчує посівні якості насіння овочевих, баштанних культур, кормових коренеплодів відкритого і закритого ґрунтів становить 12 місяців, а упакованих в герметичну тару – 24 місяці”, – йдеться у повідомленні.
Читайте також у ПІК:
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено