Івано-Франківськ

Сніданки народів світу з ПІК: польський журек

Час нового рецепту. Щосуботи знайомимось з популярними сніданками країн світу.

Сьогодні пропонуємо читачам ПІК один з найпопулярніших сніданків Польщі – кислий суп журек.

polskii sup jurek v

Для сніданку знадобляться наступні інгредієнти:

  • 500 грамів копченої ковбаси;
  • 5 горошин духмяного перцю;
  • 50 грамів вершкового масла;
  • 250 грамів густої сметани;
  • 1 чайна ложка майорану;
  • 500 грамів картоплі;
  • 1-2 лаврові листки;
  • 100 грамів моркви;
  • 250 грамів цибулі;
  • 40 грамів часнику;
  • сіль, перець – за смаком.

Основою журека є закваска з житнього борошна. Її легко приготувати, але варто зробити це заздалегідь.

Для приготування закваски знадобляться:

  • 500 мілілітрів теплої кип’яченої води;
  • 100 грамів житнього борошна;
  • окраєць житнього хліба;
  • 2-3 зубчики часнику.

Для закваски варто змішати борошно з 200 мл води і вимісити до однорідного стану. Після цього вливається залишок води, розчавлений ножем часник та окраєць хліба.

Ємність з закваскою варто накрити марлею та залишити в теплому темному місці на 3-4 дні. Раз на добу суміш варто перемішувати. Коли закваска готова, вона матиме кислуватий смак та запах, її необхідно процідити через чисту марлю.

Тепер можна приступити до приготування супу. В каструлі варто розтопити вершкове масло, після чого всипати порізану моркву і цибулю. Обсмажуємо овочі до прозорості цибулі, після чого додаємо половину порізаного часнику і майоран. Інгредієнти смажимо 1-2 хвилини.

Після цього заливаємо в кастрюлю 2 літри води, доводимо до кипіння та варимо 15 хвилин. Тим часом нарізаємо ковбасу, додаємо в суп і варимо ще 25 хвилин. Потім нарізаємо невеликими шматочками картоплю і закидаємо в каструля разом з лавровим листом та горошинами духмяного перцю. Суп варто посолити та варити ще 15 хвилин.

Далі збовтуємо закваску з рештою часнику та додаємо в суп. Суміш має покипіти декілька хвилин. В кінці додається сметана та мелений перець. Суп варто довести до кипіння, після чого зняти з вогню.

Журек готовий. Традиційно польський суп подають у хлібині. При сервіруванні страву можна оздобити вареними яйцями. Смачного!

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте також:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено