Івано-Франківськ

Сніданки народів світу з ПІК: французькі круасани

Час нового рецепту. Щосуботи знайомимось з популярними сніданками країн світу.

Сьогодні пропонуємо читачам ПІК один з найпопулярніших сніданків Франції – круасани з абрикосовим джемом.

0 ls.1526044359

Для сніданку знадобляться наступні інгредієнти:

  • 250 грамів листкового дріжджового тіста;
  • абрикосовий джем;
  • цукрова пудра;
  • 1 куряче яйце.

Тісто можна купити у магазині або приготувати власноруч. В іншому випадку радимо зайнятись тістом заздалегідь.

Вам знадобиться:

170 грамів борошна, 100 мл молока, 5 г сухих дріжджів, 120 грамів вершкового масла, 20 грамів цукру та 1/3 чайної ложки солі.

Спочатку потрібно перемішати борошно з сіллю та цукром. Потім додаємо дріжджі, та, перемішуючи міксером, поступово вливаємо молоко, після чого додаємо 20 грамів вершкового масла. Вимішене тісто варто скатати в кулю та покласти в миску на півтори години, щоб тісто підійшло.

Тісто підніметься, збільшившись в об’ємі у два рази. Розкачуємо його до товщини в 1 см. Паралельно розкачуємо холодне масло (качалку краще обернути целофаном). Розкачане масло кладемо поверх одного края тіста, іншим краєм накриваємо, ніби конверт. Знову розкачуємо тісто до товщини 1 см, складаємо в 4 рази та відправляємо у холодильник на 30 хвилин. Потім повторюємо останні кроки і відкладаємо тісто на годину.

Готове тісто необхідно розкатати до товщини 3 мм та розрізати на трикутники. На широку частину викладаємо трохи джему та скручуємо тісто у рогалик, починаючи з ширшої сторони. Підготовлені круасани викладаємо на деко, встелене пергаментним папером, змащуємо збитим яйцем і посипаємо цукровою пудрою.

Круасани варто випікати у духовці розігрітій до температури 190-200 градусів, протягом 20-25 хвилин. Скоринка має набути золотисто-коричневого кольору.

Чекаємо, поки круасани трохи охолонуть. Тим часом заварюємо собі каву і вичавлюємо склянку соку. Французький сніданок готовий. Смачного!

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте також:

Сніданки народів світу з ПІК: американські млинці з медом та афинами

Музичний дайджест 27 червня – 3 липня: Eileen, Bakun, THE HARDKISS та інші

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено