Івано-Франківськ

Мовний скандал: у Дніпрі звільнили баристку, яка відмовлялася обслуговувати клієнтів українською

У Дніпрі звільнили працівницю кафе, яка відмовлялася обслуговувати клієнтів українською мовою, заявляючи, що нібито не зобов’язана її знати.

39294ff21ee911b1b43616546a5d2bf2

За словами власниці закладу, тепер вона буде набирати персонал зі знанням української мови, повідомляє НВ, пише ПІК.

«Я не на стороні клієнтки. Я вважаю, що людина може говорити російською. Можливо, потрібно було почати розмову українською, але, якщо вона її не знає, то навіщо принижувати нашу Україну. Тому ми будемо шукати україномовних офіціантів і барист, і потім будемо починати свою роботу», — сказала власниця Coffein.

Інцидент стався кілька днів тому. Мешканка Дніпра Ганна Счасна-Гарус зайшла в кафе Coffein і замовила каву і попросила тістечко до напою. Замовлення озвучила українською мовою. У відповідь бариста заявила: «я не знаю, що таке тістечко», «я буду краще вчити французьку» і «Дніпро російське місто було завжди».

Сама Ганна наводить як приклад Францію, мову, якої захотіла вивчити бариста замість української.

«Уявімо собі цю ситуацію у Франції. Прийшов француз в кафе, замовив безе, круасан, це нам знайомі назви, кош аліготе, щось французьке, а йому відповідають: „Іди гуляй, тут — російське місто!“ — ну наприклад. Це дико було б! Так чому в Дніпрі це звучить нормально, я сьогодні почула дуже багато таких подібних коментарів, що Дніпро — це російське місто», — зазначила вона.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено